Lyst til leg, lyst til læring, lyst til livet...

• 10-12-2018
    Sundhedssamtaler i 0B · 0B
  • 11-12-2018
    MOT-modul 2, Forventninger 8.x, Maiken · 8X
  • 13-12-2018
    Luciaoptog skole/ plejehjem, 8:15, 10:00 · 4A · 4B · 4C
  • 17-12-2018
    Produktionsuge - Mellemtrin · 4A · 4B · 4C · 5A · 5B · 5C · 6A · 6B · 6C
  • 17-12-2018
    Sundhedssamtale i 0C · 0C
    Mogens Lodahl Karlsen den 05-12-2018
    Nyt i fotoalbummet
    Klik på ikonet herunder for at se en billedserie med titlen:
    Jul i gården 2018
    Lene Koch Borchmann den 31-10-2018
    Kære alle

Fra mandag den 12. november og frem til juleferien har vi en mobilfri forsøgsperiode i udskolingen.
    Baggrunden er, at skolebestyrelsen og lærerteamene igennem længere tid har haft fokus på elevernes mobilbrug og dens indflydelse på koncentrationen i undervisning og fællesskabet i pauserne. Skolebestyrelsen ønsker at udarbejde en samlet mobilpolitik for Solbjergskolen.
     Både vores egne erfaringer og forskellige undersøgelser viser, at elever har meget stor opmærksomhed på deres mobiltelefoner, når de er til rådighed, og at det kan gå ud over koncentrationen.

I indskolingen og på mellemtrinnet er retningslinjerne, at mobilerne ikke er til rådighed i løbet af dagen, heller ikke i pauserne. Det fungerer godt, og der er positive tilbagemeldinger fra både lærere og elever om øget koncentration og anderledes pauser med større fokus på fællesskabet.

Vi har afholdt et arbejdsmøde med deltagelse af repræsentanter fra elevrådet, lærerrepræsentanter fra hver afdeling, skolebestyrelsesmedlemmer og ledelse. Her blev det besluttet at afprøve en mobilfri periode i udskolingen for at se, hvordan det påvirker elevernes koncentration og fokus samt at se, hvad der opstår i pauserne, når mobilerne ikke er til rådighed.

I den mobilfri periode vil det foregå således, at mobilerne afleveres fra morgenstunden, hvorefter de bliver låst inde i et skab i klasselokalet. Der vil naturligvis være mulighed for at købe i kantinen med mobilepay eller ringe hjem efter aftale med en lærer. Måske er der behov for mobilerne i undervisningen, og så sker brugen også efter aftale med en lærer.

Forsøgsperioden er i dag blevet præsenteret for udskolingen på morgensamlingen af elevrådet og mig. Det har været vigtigt for os at forklare baggrunden for det. Eleverne har desuden svaret på en spørgeskemaundersøgelse om deres forbrug nu, og efter forsøgsperioden skal de igen svare på en række spørgsmål. Forhåbentligt kan det give os en god fornemmelse af, hvordan en mobilfri skoledag virker.

Efterfølgende vil skolebestyrelsen bruge erfaringerne til at udarbejde en mobilpolitik.

Se indslag fra TV2:

God weekend.

Lene

Hanne Nedergaard Jensen den 30-08-2018
    Kantinens menuplan vil fremover kunne findes på forældreintra under menupunktet "Links".